Teknoluokan käynnistelyä Rovaniemellä

Ylikylän koulun 4. A luokasta tuli elokuussa teknoluokka. Olemme aiempina vuosina ottaneet haparoivia askelia innovaatiokasvatuksen parissa, vierailemalla mm. paikallisessa ulkoleikkivälineitä valmistavassa yrityksessä tutustuen suunnittelu- ja tuotantoprosesseihin. Koulussa olemme tutustuneet sekä koneettomaan että alkeisohjelmointiin ja alkeisrobotiikkaan.

Syksy alkoi ottamalla haltuun uusia työtapoja sekä projektiopiskelun perusteita. Uudenlaista ajattelua oppilailta vaati myös irrottautuminen perinteisistä oppiaineista ja lukujärjestyksestä.

Ohjelmoinnissa siirryttiin graafisen ohjelmoinnin ympäristöihin toden teolla: Kirjastoyhteistyön myötä koodattiiin runoja Scratchillä. LUMA-keskus Lapin tarjoamassa oppilaiden tiedepäivässä , tiedekeskus Arktikumissa , pääsimme kartuttamaan taitojamme Scratch-ympäristössä. Pohjalle opiskeltiin aurinkokuntamme rakennetta ja niiden eri osien etäisyyksiä. Tämän jälkeen  saimme ainakin yhden planeetan pyörimään auringon ympärillä.

MicroBit, pieni ohjelmoitava piirilevy, oli niin ikään uusi tuttavuus oppilaille. Olemme opiskelleet MicroBitin perusteita ja ohjelmoineet muutaman yhteispelin piirilevyille.

Taitojen karttuessa pääsemme ehkä kevään mittaan myös innovoimaan omia keksintöjäkin!

Taitojen ja tietojen jakamista oppilastutoroinnin merkeissä harjoittelemme: Ekaluokkalaiset pikkukummimme tulevat saamaan kummitunneillaan opastusta Blue-bottien käyttöön, alkeisohjelmointiin ja matematiikkaan.

Ennen joulua pääsemme vielä tutustumaan Lapin ammattikorkeakoulun tekniikan ja liikenteen yksikköön. Innolla odotamme tuota joulukuun käyntiä!

 

 

Leave a comment